Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΚΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥ


Την 21η Απριλίου 2021 o βουλευτής Ευρυτανίας της Ν.Δ. κ. Κοντογεώργος κατέθεσε στο πρωτοδικείο Αθηνών αγωγή εναντίον μου ζητώντας σαν αποκατάσταση για ηθική βλάβη το ποσό των 50.000, επιδίκαση επί πλέον εξόδων καθώς και απειλή φυλάκισης αν δεν μπορώ να ανταποκριθώ οικονομικά σε περίπτωση δικαίωσής του για προσβολή της προσωπικότητας του, όπως ισχυρίζεται ότι υπέστη, από άρθρο μου που δημοσιεύτηκε το 2019. Στο επίμαχο άρθρο μου ασκούσα κριτική στην πολιτική του δράση σχετικά με την άρνησή του να γίνει εγκατάσταση προσφύγων στο Νομό Ευρυτανίας για την αποσυμφόρηση των νησιών (πολιτική απόφαση άλλωστε του κόμματός του) και τις κινητοποιήσεις που ηγείτο προσωπικά.
Εκείνη την περίοδο ο βουλευτής, πρωτοστατώντας ενάντια στη μεταφορά “λαθρομεταναστών” και “λαθροεισβολέων” όπως τους αποκαλεί, ανησυχούσε μην κρυώνουν στους βαρύς χειμώνες της Ευρυτανίας, (ενώ στις σκηνές και τα χαρτόκουτα των νησιών είχαν καλοριφέρ), αλλά δεν δίσταζε να θεωρεί την παρουσία τους στο νομό μας, εποικισμό, απειλή για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της πατρίδας μας, καταστροφή για τον τουρισμού και την οικονομία του τόπου μας, φορείς μεταφοράς λοιμώξεων, παράγοντα ανασφάλειας στο νομό, κ.α. αναπαράγοντας και ενθαρρύνοντας με τις ενέργειές του και τις δηλώσεις του ξενοφοβικές, ρατσιστικές απόψεις και στερεότυπα.
Ο κ. Κοντογεώργος απάντησε τότε με ψευδείς και συκοφαντικούς προσωπικούς χαρακτηρισμούς εναντίον μου, όπως “άεργος”, “επαγγελματίας συνδικαλιστής”, “βολεμένος” κ. α. γνωρίζοντας πολύ καλά την δουλειά μου σε καθεστώς βάρδιας για 32 χρόνια στα διυλιστήρια Ασπροπύργου, μέχρι την τελευταία μέρα που συνταξιοδοτήθηκα και συνολικά 39 χρόνια δουλειάς. Τώρα, δύο χρόνια μετά, προχωρά σε αγωγή εναντίον μου.
Ο κ. βουλευτής στην αγωγή του εναντίον μου με ανυπόστατους ισχυρισμούς και ψεύδη, μου καταλογίζει πρόθεση προσβολής της προσωπικότητας του με χαρακτηρισμούς, όπως “φασίστας”, “ρατσιστής” κ.α.
Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ποτέ και πουθενά σε κανένα σημείο του δημοσιεύματος μου δεν του απέδωσα τέτοιους χαρακτηρισμούς, έκρινα μόνο και χαρακτήρισα τις απόψεις του για τους πρόσφυγες, οι οποίες απόψεις θεωρώ ότι δεν είναι υπεράνω κριτικής όσο και να ενοχλείται ο κ. βουλευτής.
Όμως η κριτική και η πολιτική αντιπαράθεση σε εκφρασμένες θέσεις και απόψεις, σε δημόσιες δηλώσεις και ενέργειες ενός δημοσίου προσώπου, όπως του βουλευτή, δεν μπορεί να διώκονται και να ποινικοποιούνται. Ευτυχώς στην πατρίδα μας μετά την χούντα η πολιτική κριτική και ιδεολογική αντιπαράθεση σταμάτησαν να είναι αντικείμενο διώξεων.
Η άσκηση διώξεων και αγωγής εναντίον μου οδηγεί και εμένα σε μια δικαστική περιπέτεια που ομολογώ ότι δυσκολεύομαι να ακολουθήσω. Ένα τέτοιο επίπεδο αντιπαράθεσης μπορεί να είναι γνώριμο στον πολιτικό βιότοπο του κ. Κοντογιώργου, είναι όμως άγνωστο και απεχθές σε μένα. αλλά δυστυχώς δεν έχω άλλη επιλογή. Στην Ευρυτανία όμως μείναμε λίγοι και γνωριζόμαστε πολύ καλά μεταξύ μας, Οι Ευρυτάνες ξέρουν όλοι το βίο και την πολιτεία και των δυο μας. Ξέρουν όλοι για τον "σκληρά εργαζόμενο Κοντογεώργο από τα χρόνια που εργάζονταν στην ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ Α.Ε. μέχρι τον ασυμβίβαστο και μαχητικό λόγο του στη Βουλή". Ξέρουν και για μένα από τον αξιόπιστο πάντα βουλευτή, "τον άεργο", "βολεμένο" και "επαγγελματία συνδικαλιστή", σύμφωνα με τους καθόλου προσβλητικούς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς του. Εξ άλλου την ίδια βόλεψη επέλεξα και με τις επιλογές μου σαν βουλευτής και δεν ακολούθησα την συνέπεια και τις θυσίες του κ. Κοντογεώργου για το καλό του τόπου.
Τέλος μόνο πίκρα για το επίπεδο πολιτικής αντιπαράθεσης στο τόπο μας εκφράζω που είναι σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από τα εκρηκτικά προβλήματα του νομού και απαξιώνει ακόμα περισσότερο την πολιτική και τους πολιτικούς, με ό,τι συνέπειες παράγει, τίποτα άλλο. 
 

 

Σχόλια

ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΟ.

Απευθύνομαι πρώτα στον άνθρωπο και Ευρυτάνα πολιτικό και μετά στον βουλευτή της Ν.Δ. Φίλε Κώστα, Πριν τρεις μήνες με μήνυμά σου προς τους Ευρυτάνες δικαιολόγησες την ψήφο εμπιστοσύνης που έδωσες στην κυβέρνηση Σαμαρά με την προσδοκία και την ελπίδα "να αποδείξει ότι η χώρα μπορεί να αντιμετωπίσει την πολύπλευρη κρίση" όπως χαρακτηριστικά ανέφερες στο μήνυμά σου. Μάλιστα μόνος σου έθεσες καυτά ερωτήματα με πολλά "τι θα γίνει" , που όπως σωστά διαπίστωνες βρίσκονται στα χείλη όλων των πολιτών. Σήμερα, τρεις μήνες μετά, και λίγες μέρες πριν από την κατάθεση για ψήφιση στη βουλή του μοιραίου για το λαό μας τρίτου μνημονίου των μέτρων της καταστροφής, τα περισσότερα από τα ερωτήματα που έθεσες δεν απαντήθηκαν ή απαντήθηκαν με τραγικές συνέπειες για το λαό μας στο στάδιο της εφαρμογής τους. Αν πριν τρείς μήνες αισθάνθηκες την ανάγκη να εξηγήσεις την ψήφο εμπιστοσύνης που έδωσες στην κυβέρνηση, σήμερα πρέπει να ερμηνεύσεις σωστά και να απαντήσεις γιατί οι

Κώδικας δεοντολογίας για τους υποψηφίους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Η θέσπιση Κώδικα Δεοντολογίας και Επιτροπής Δεοντολογίας προβλέπεται από το Καταστατικό του κόμματος (Μεταβατικές Διατάξεις, ΙΙΙ) και αποτελεί κρίσιμο βήμα για την πιο συλλογική, πιο δημοκρατική και πιο αποτελεσματική λειτουργία του κόμματος, καθώς περιγράφει κανόνες σταθερούς, γνωστούς εκ των προτέρων σε όλους/ες και ίδιους για όλους/ες όσοι/ες προτίθενται να είναι υποψήφιοι/ες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. 1. Η προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ είναι συλλογική και καθορίζεται από τα κεντρικά όργανα του κόμματος. Κανείς και καμία υποψήφιος/α δεν μπορεί να ακολουθεί τακτικές που έρχονται σε αντίθεση με αυτές τις αποφάσεις ή να έχει συμπεριφορές που τον φέρνουν σε αντίθεση με άλλους/ες υποψήφιους/ες του ΣΥΡΙΖΑ. 2. α) Όλοι/ες οι βουλευτές που εκλέγονται με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύονται πολιτικά και ηθικά ότι η έδρα που καταλαμβάνουν ανήκει στο κόμμα και όχι στους/στις ίδιους/ες.  β) Όλοι/ες οι βουλευτές είναι υποχρεωμένοι/ες να τηρούν τις συλλογικές αποφάσεις των οργάνων του κ

Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρυτανία.

ΚΑΝΑΚΑΚΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΚΩΤΣΙΑΣ ΘΩΜΑΣ  ΜΠΙΚΑΣ ΚΩΣΤΑΣ