Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΟ.




Απευθύνομαι πρώτα στον άνθρωπο και Ευρυτάνα πολιτικό και μετά στον βουλευτή της Ν.Δ.

Φίλε Κώστα,

Πριν τρεις μήνες με μήνυμά σου προς τους Ευρυτάνες δικαιολόγησες την ψήφο εμπιστοσύνης που έδωσες στην κυβέρνηση Σαμαρά με την προσδοκία και την ελπίδα "να αποδείξει ότι η χώρα μπορεί να αντιμετωπίσει την πολύπλευρη κρίση" όπως χαρακτηριστικά ανέφερες στο μήνυμά σου. Μάλιστα μόνος σου έθεσες καυτά ερωτήματα με πολλά "τι θα γίνει", που όπως σωστά διαπίστωνες βρίσκονται στα χείλη όλων των πολιτών.

Σήμερα, τρεις μήνες μετά, και λίγες μέρες πριν από την κατάθεση για ψήφιση στη βουλή του μοιραίου για το λαό μας τρίτου μνημονίου των μέτρων της καταστροφής, τα περισσότερα από τα ερωτήματα που έθεσες δεν απαντήθηκαν ή απαντήθηκαν με τραγικές συνέπειες για το λαό μας στο στάδιο της εφαρμογής τους.
Αν πριν τρείς μήνες αισθάνθηκες την ανάγκη να εξηγήσεις την ψήφο εμπιστοσύνης που έδωσες στην κυβέρνηση, σήμερα πρέπει να ερμηνεύσεις σωστά και να απαντήσεις γιατί οι Ευρυτάνες έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης σε εσένα. Στα σημερινά αδιέξοδα της χώρας μας οι όποιες ιδεολογικές και πολιτικές περιχαρακώσεις μας ξεπερνούν και η στάση μας απέναντι στις επιλογές διεξόδου από την κρίση πρέπει να παίρνουν πιο σαφή κοινωνικά χαρακτηριστικά. Έτσι χτίζεται και η πολυπόθητη ενότητα, με όρους κοινωνίας και όχι με όρους τραπεζιτών.
Λήψη μέτρων με σημείο αναφοράς το λαό μας και την κοινωνία όρθια ή λήψη μέτρων με κερδισμένους όλους αυτούς που μας οδήγησαν στην κρίση και τώρα την χρησιμοποιούν για να βγουν ξανά κερδισμένοι, με το λαό μας ισοπεδωμένο. Τώρα << έρχεται η στιγμή για να αποφασίσεις με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις>>, που λέει ο ποιητής.

Εσύ ποιούς και τι εκπροσωπείς? Ένα κόμμα που σου ζητά να βρεθείς απέναντι στον Ευρυτανικό λαό απολογούμενος, στο όνομα της σωτηρίας μιας Ελλάδας που δεν αφορά τον λαό της με αντάλλαγμα την θεσούλα του κυβερνητικού βουλευτή ή ένα λαό που σε ψήφισε, όπου γαντζωμένος στα κακοτράχαλα βουνά της Ευρυτανίας προσπαθεί να επιβιώσει και να κρατηθεί όρθιος μαζί με όλο τον Ελληνικό λαό γυρίζοντας την ζωή του μερικές δεκαετίες πίσω, αν περάσουν τα μέτρα και με τη δικιά σου ψήφο.

Μετά την ψήφο σου στη Βουλή επιστρέφοντας στην Ευρυτανία, πως θα απαντήσεις
στα σωστά ερωτήματα που ο ίδιος έθεσες και είναι ερωτήματα όλων μας; Σκέφτηκες ότι σε φέρνουν αντιμέτωπο με τον εαυτό σου;
Σκέφτηκες ότι τα παιδιά των πολυτέκνων με βάση αυτά που θα ψηφίσεις θα προσμετρούνται σαν τεκμήριο μαζί με τα κυβικά των αυτοκινήτων !!!
Σκέφτηκες ότι στις περικοπές των χαμηλοσυνταξιούχων θα προστεθούν και οι περικοπές ακόμη και της πενιχρής σύνταξης του ΟΓΑ; Ότι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα οδηγούνται σε ένα εργασιακό μεσαίωνα
Σκέφτηκες ότι η λύση που δόθηκε στο πετρέλαιο θέρμανσης θα κοστίσει ανθρώπινα θύματα;
Σκέφτηκες ότι φορολογούνται ακόμη και οι λαχανόκηποι μαζί με τις πεζούλες για μια σποριά τόπο, από τις οποίες και εσύ έζησες και έφτασες σήμερα να μας εκπροσωπείς στη βουλή για να ψηφίσεις τη φορολόγησή τους;

Σκέφτηκες ότι ακόμη και το νερό που είναι προσφορά της φύσης για τη ζωή, από κοινωνικό αγαθό γίνεται εμπόρευμα προς πώληση από το οποίο κάποιοι θα κερδοσκοπούν ή από τη ΔΕΗ, που εξασφάλισε τον εξηλεκτρισμό της χώρας μας και στο τελευταίο καλύβι με κοινωνικό κριτήριο, ότι πρέπει τώρα να γίνει εμπόρευμα στα χέρια των ιδιωτών. Ότι η λίμνη των Κρεμαστών και όλες οι υδροηλεκτρικές μονάδες μαζί με τους λιγνίτες και τα ενεργειακούς σταθμούς της χώρας θα παραδοθούν σε εμπόρους, απογειώνοντας την τιμή του ρεύματος και θα μας ξαναγυρίσουν στην εποχή του λυχναριού και της τσιμπλιάρας κάτω από το φως της οποίας και εσύ μεγάλωσες; Ότι χάνεται για πάντα η δυνατότητα άσκησης κοινωνικής πολιτικής σε επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας
Αυτά και πολλά άλλα από τα ερωτήματα, δεν μπορούν βεβαίως να απαντηθούν γυρίζοντας πίσω στο Καρπενήσι μετά την ψηφοφορία και την εφαρμογή τους με το να στέλνεις υπομνήματα διαμαρτυρίας στην κυβέρνηση, με αβανταδόρικους τίτλους στις τοπικές εφημερίδες.

Πάρε, λοιπόν, ξανά τα ερωτήματα που ο ίδιος έθεσες και αν οι απαντήσεις δεν σου βγαίνουν για να μπορείς να κοιτάς στα μάτια τον κόσμο που σε ψήφισε και όλους τους Ευρυτάνες, μη δεχτείς ένα διασυρμό που δεν θα τον αποφύγεις όταν βιώσουν σε όλη τους την έκταση τις συνέπειες των μνημονίων. Μη δεχτείς να ψηφίσεις τα μνημόνια της καταστροφής. Σκέψου από τα Σελά που ξεκίνησες, που θέλεις να πας, ποιους θέλεις δίπλα σου και ποιους απέναντι σου. Μπορεί σήμερα να ανοίγουν διάπλατα να σε δεχτούν τα σαλόνια της Εκάλης κάνοντας την βρώμικη δουλειά τους, δεν θα έχεις όμως τόπο να σταθείς στα ταπεινά σπίτια των Ευρυτάνων απ’ τα οποία ξεκίνησες.

Μην ξεχνάς ότι οι Κατσαντώνηδες, οι Καραϊσκάκηδες, η Εθνική μας Αντίσταση και όλοι όσοι ηγήθηκαν σε αυτό το λαό στην μακραίωνη ιστορία του, που με πολύ ευκολία σαν βουλευτής σήμερα καταθέτεις στεφάνια στη μνήμη τους, ότι συγκρούστηκαν με αυτοκρατορίες και νίκησαν στηριγμένοι στις αστείρευτες δυνάμεις του λαού μας.
Μόνη ελπίδα διεξόδου από την κρίση δεν είναι να κάνετε τους πλούσιους πλουσιότερους και του φτωχούς φτωχότερους, αλλά να στηριχτούμε ξανά σε αυτό το λαό και όχι να τον συντρίψετε και να τον βάλετε απέναντι στο όνομα της σωτηρίας μιας χώρας που δεν τον αφορά. Τι είναι άραγε η χώρα μας αν δεν είναι ο ίδιος ό λαό της που σήμερα θυσιάζεται στο βωμό των διεθνών τοκογλύφων και μιας ντόπιας μαφίας που «χάνει» τις λίστες των φοροφυγάδων χωρίς να λογοδοτεί και καλύπτει τα ελλείμματα από τις περικοπές στις συντάξεις του ΟΓΑ, των ανάπηρων των ανέργων και των πιο ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων.
Μην ξεχνάς τέλος ότι την προδοσία πολύ αγάπησαν, τον προδότη κανένας.

Με ειλικρινή πατριωτικά και φιλικά αισθήματα.

Κώτσιας Θωμάς

ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κώδικας δεοντολογίας για τους υποψηφίους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Η θέσπιση Κώδικα Δεοντολογίας και Επιτροπής Δεοντολογίας προβλέπεται από το Καταστατικό του κόμματος (Μεταβατικές Διατάξεις, ΙΙΙ) και αποτελεί κρίσιμο βήμα για την πιο συλλογική, πιο δημοκρατική και πιο αποτελεσματική λειτουργία του κόμματος, καθώς περιγράφει κανόνες σταθερούς, γνωστούς εκ των προτέρων σε όλους/ες και ίδιους για όλους/ες όσοι/ες προτίθενται να είναι υποψήφιοι/ες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. 1. Η προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ είναι συλλογική και καθορίζεται από τα κεντρικά όργανα του κόμματος. Κανείς και καμία υποψήφιος/α δεν μπορεί να ακολουθεί τακτικές που έρχονται σε αντίθεση με αυτές τις αποφάσεις ή να έχει συμπεριφορές που τον φέρνουν σε αντίθεση με άλλους/ες υποψήφιους/ες του ΣΥΡΙΖΑ. 2. α) Όλοι/ες οι βουλευτές που εκλέγονται με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύονται πολιτικά και ηθικά ότι η έδρα που καταλαμβάνουν ανήκει στο κόμμα και όχι στους/στις ίδιους/ες.  β) Όλοι/ες οι βουλευτές είναι υποχρεωμένοι/ες να τηρούν τις συλλογικές αποφάσεις των οργάνων του κ

Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρυτανία.

ΚΑΝΑΚΑΚΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΚΩΤΣΙΑΣ ΘΩΜΑΣ  ΜΠΙΚΑΣ ΚΩΣΤΑΣ